Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

 

Aerobic Club KidFit 

 O klubu 

Aerobic Club KidFit nabízí cvičení pro děti, které se chtějí věnovat soutěžnímu komerčnímu aerobiku. Naše týmy se účastní celorepublikové soutěže Děti fitness a dalších soutěží v pódiových skladbách, a pravidelně se umísťují na předních místech (více informací zde).

Nejmenší děti trénují 1x týdně. V hodinách se naučí základy aerobiku, pomocí říkanek a písniček si osvojí spojení pohybu s hudbou, zapojujeme především hry, soutěže apod.

Starší děti trénují 3x týdně. Tréninky jsou zaměřeny na rozvíjení pohybových dovedností a nácvik soutěžní sestavy, se kterou se děvčata účastní soutěží v pódiových skladbách. Jedenkrát ročně se děti účastní celovíkendového soustředění v Horním Bradle (sk. III. - V.). Několikrát ročně jsou víkendová soustředění v tělocvičně.

Součástí přípravy na soutěže jsou kondiční tréninky, jejichž náplní bude:

  • nácvik správné techniky a provedení prvků sestav, prvků aerobiku, koordinace
  • zlepšování svalové síly a vytrvalosti
  • zvyšování kondice
  • zlepšování flexibility
  • zdravotní cvičení, nácvik správného držení těla, cviky pro odstranění svalových dysbalancí, prvky z pilates, cviky na zpevnění břišních svalů - power core, protažení zkrácených a posílení oslabených svalů
  • ...bude to zkrátka úplně něco jiného než aerobik a děti se zde rozhodně nudit nebudou 

 

Kromě soutěží se děti zúčastní několika vystoupení. Pravidelně vystupují na Zrcadle umění v rámci Pardubických městských slavností a na Svítkovském vítání jara. Starší děvčata představují svoji skladbu při předtančení na plesech. O vystoupeních více zde.